Bir Web Sitesi Nasıl Büyür ve Gelişir?

Bir web sitesi ya da blogun nasıl büyüdüğü ve geliştiğini hep merak etmişsinizdir. Aslında bir blog ya da sitenin küçük bir çocuktan farkı yoktur. İlgi, zaman, emek ve sevgi ister site. Gerçekten sadakat ister. Nasıl çocuğu büyütmek için yemek yediriyor, terbiyeliyor, gelişmesi için eğitimler veriyorsak sitemiz için de aynı şeyler geçerlidir. 

Nasıl mı? Hemen somut örneklere geçelim. Bir sitenin büyümesi için neler yapmalıyız? İşin en temel noktası sadakat ve emektir. Yani bu siteyi gerçekten büyütmek istiyor muyuz? Cevap evet ise saadete gelelim.

Site nasıl büyütülür?
Bir çocuğu düşünün. Yemek vermezseniz açlıktan ölür. Büyümeden yok olur yavrucak. Siteniz ya da blogunuz için de aynı şey geçerlidir. Sitenizin yemeği yazılarınızdır. İçerik bir sitenin büyümesindeki temel taştır. Eğer sitenizi yazılarınız ile doyurursanız, büyümesi için geçerli olan şey yani ziyaretçi o kadar çok gelecektir.

Terbiyelemelisiniz sitenizi. Tıpkı bir çocuğu terbiyelediğiniz gibi. Gerçekçi olmalısınız, doğru bilgi sunmalısınız, insanların işine yarayacak bilgi makalelerine odaklanmalısınız. Eğer okuyucusuna gerçek anlamda yardım ediyorsa bir site, terbiyeli bir sitedir o. Büyümesi için gerekli olan terbiye sizin gerçek bilgilerinizden geçecektir. Özgün olmasını unutmamak şartıyla. 

Zaman ister bir sitenin büyümesi. Ha deyince olmuyor bu işler. bol bol emek ve zaman. Hergün bir şekilde sitenizin editör bölümünü ziyaret edin. İlla hergün yazacaksınız diye birşey yok. Zihninize ışık tutabilir bu ziyaretleriniz. Aklınıza o an bir konu gelir ve o konu belkide sitenizin kaderi olur.

Sonra yaratıcı ve yenilikçi olun sitenizde. Eğer bir çocuğu okula gönderip eve getiriyorsanız ve başka bir şey ile ilgilenmiyorsa düz bir çocuk olacaktır. Ama spor kursuna, yabancı dil eğitimine, sanat okuluna, mesleki alanlara götürürseniz hem çocuğunuz yaratıcı olacaktır hem de farklı yeteneklerini ön keşfedecektir. Siteniz için de bu geçerli. Eğer sitenize yeni yazar kadroları, siteler arası ilişki, seo çalışmaları, araştırma ve geliştirme teknikleri uygularsanız emin olunuz ki, sitenizin büyümesine büyük katkı sağlayacaksınız.

Unutmayınız ki, site işi bir yatırım işidir. Belki bugün emeklerinizin ve ilginizin tam olarak geri dönüş sağlamadığını düşünebilirsiniz. Ancak sitede biriken emekler, içerikler, yenilikler zamanla size yığın haline dönüşmüş bir dağ olarak dönecektir. Ve o zaman emeklerinizin heba olmadığını anlayacaksınız. Yani sabırla çalışmaya devam etmelisiniz. Bol bol doğru içerik üretmeye devam...

Birkaç taktik ile kafamızda bazı şeyleri şekillendirelim...

Web sitenize bol yazı az görsel ekleyin. (Unutmayın ki, sitenize fotolar değil yazılar ziyaretçi getirecektir.)

Kısa vadeli düşünmeyin. 10 yıl sonra bile Google'da aranacak konuları yazın. (Böylece sitenizin ilerleyen süreçte sürekli ziyaretçileri olacaktır.)

Sitenizin temasını teknoloji ile uyumlu hale getirin. (Tablet veya telefondan girenler zorluk çekmemeli. Artık en çok ziyaretçi oralardan geliyor.)

Aceleci olmayın. Sabır edin. Sitenize zamanla imkanınız oldukça az bir bütçe ile yenilikler ekleyin. Mesela zamanla geliştirmek için forum sayfaları ekleyebilirsiniz.

Başka site ve forumlarda sitenizin linkini ekleyebileceğiniz yazılar yazın.

Zaman zaman kampanyalar ile sitenizin adını duyurun. 

Sürekli yazamayabilirsiniz. Bu yüzden sitenize gönüllü yazarlar alın.

Birden bire 20 yazı girmektense günde 2 yazı girin.

Sürekli güncel tutmaya özen gösterin. Ama özgün içerik olsun bu.
| | | | Devamını Oku 13 Temmuz 2015 Pazartesi KalemimdenTR Yorum Yok

İş Yerinizin Web Sitesi Google'da Nasıl Üst Sıralarda Çıkar?

Bir iş yeriniz var ve iş yerinize ait bir web sitesi var. Ancak bir türlü Google aramalarında üst sıralara çıkmıyor. Halbuki üst sıralara çıksa işinize pozitif katkılar yapacak. Bir cafe, yemekhane, mobilya mağazası, çiğköfte salonu, oyun salonu, fırın ya da tüpçü. Ya da herhangi bir sektör üzerine küçücük bir dükkanınız dahi olsa Google aramalarında üst sırada çıkmanız sizin için büyük avantaj.

Peki iş yerinizin web sitesini google aramalarında üst sıralarda çıkarmak için sizler neler yapıyorsunuz? Sadece ürün fotoğrafları ve iletişim bilgilerini koymak yeterli mi? Tabiki de hayır. Google tamamen yazı üzerine endeksli bir yapıya sahip. Yani ne kadar çok iş yeriniz ve ürünleriniz ile ilgili yazı varsa ilgili aramalarda Google tarafından üst sıralara çıkma şansınız o kadar fazla. Fazla uzatmadan neler yapabileceğimize göz atalım.


Eğer iş yeriniz için bir site henüz açmadıysanız ilk iş olarak doğru domaini almakla başlayabilirsiniz. Yani site adresinizi. Mesela bir mobilya mağazanız var. İleriyi düşünerek şehir adını adreste kullanmak istemeye bilirsiniz. O zaman site başlığı ve tanıtım yazısında mutlaka ve mutlaka bulunduğunuz şehir ve sektörümüz mobilya olduğu için mobilya kelimesini mutlaka geçirelim.


Örneğin; Mersin'desiniz ve firmanızın ismi Okyanus Mobilya. Site başlığında 'Mersin Okyanus Mobilya' ibaresini kullanmanız olası Mersin mobilya firmaları aramasında dikkat çekmenizi sağlayacaktır. Tanıtım yazısına gelince Mersin, mobilya, firmaları, kalite, uygun fiyat aramalara yönelik kelime öbeği oluşturabilirsiniz. Tabi kalitenizi düşürmeden.


Bir sitenin google aramalarında ilk sırada çıkması için mutlaka bol bol yazı eklemelisiniz. Mesela ana sayfanızda mağazanızı ve ürünlerinizi tanıtırken, web sitenize başka sayfalar ekleterek bu sayfalar altında mobilya makaleleri, anahtar kelimelerin yer alacağı yazılar yazabilirsiniz. Mersin'de Ucuz Mobilya, Mersin Yemek Odası Takımı, Mersin Mobilya Fiyatları vb. başlıklar ile yazılar yazabilirsiniz. Böylece bu tür aramalarda siteniz Google tarafından ön sayfalara çıkacaktır. 


Yani bu işin özü bol bol sektörünüzle ilgili yazı yazmaktan geçiyor.


Mutlaka seo çalışmaları yapın. İşletmeniz için web sitesi hayati değer taşır. Düzenli seo çalışmaları ve anahtar kelimeler ile farkı fark edeceksiniz.


Yazılarınızı Seo Kurallarına Nasıl Uygun Yazacağınızı Buraya Tıklayarak Öğrenebilirsiniz.
| | | | | Devamını Oku 12 Temmuz 2015 Pazar KalemimdenTR Yorum Yok