
Tavuklu Keşkek Tarifi
Malzemeleri;
4 parça tavuk göğüs eti
2 su bardağı buğday
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Su
Hazırlanışı;
Tavuk göğüs eti, ayrı bir tencerede önceden ıslatılmış 2 su bardağı buğday haşlanır. Buğday suyunu iyice çekene kadar karıştırılır. Daha sonra içine tavuk suyu eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılan buğdayların ezilerek suyunu çekmesi sağlanır. Üzerine tuz dökülen buğdaya didilmiş tavuklar da ilave edilerek karıştırılır ve pişirilir. Sunum tabağına alınan keşkek, üzerine kızdırılmış tereyağı dökülüp, pul biber ve karabiberle süslenerek sıcak servis edilir.
''Nurselin Mutfağı Tavuklu Keşkek Tarifi '' Bu yazı; 25 Aralık 2015 Cuma tarihinde Nurselin mutfağı, Tavuklu Keşkek Tarifi kategorisine eklenmiş olup deded tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir yazıdır.
Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?