
Balkabağı Dolması Tarifi Malzemeleri:
Yarım balkabağı
Yarım kilo dana kıyma
4 su bardağı ince bulgur
1 avuç reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Su
Balkabağı Dolması Tarifi Hazırlanışı:
Balkabakları ince ince dilimlenir. Dana kıymanın içine bulgur, reyhan, tuz koyularak yoğurulur. Yoğurulan harçtan misketten biraz daha büyük parçalar koparılıp klasik köfte şekli verilir. tencereye iki sıra dilimlenen balkabaklarından konur. Üzerine köfteler atılır. tencere dolana kadar aynı sıra ile köfte ve balkabakları dizilir. Tencereye 1 çay bardağı kadar su koyulup pişmeye bırakılır. Bal kabağı dolması sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir.
''Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi - Balkabağı Dolması Nasıl Yapılır?'' Bu yazı; 3 Aralık 2015 Perşembe tarihinde Balkabağı Dolması Tarifi, Nurselin mutfağı kategorisine eklenmiş olup deded tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir yazıdır.
Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?