Nurselin Mutfağı Çortu Taplaması Tarifi - Çortu Taplaması Nasıl Yapılır?

Nurselin mutfağı bugün Çortu Taplaması tarifine yer verildi. Çortu Taplaması tarifi, Çortu Taplaması malzemeleri, Çortu Taplaması yapılışı, Çortu Taplaması tarifi izle,

Çortu Taplaması Tarifi
Çortu Taplaması Tarifi Malzemeleri:
Yarım kilo çortu
3 su bardağı ince bulgur
4 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Su

Çortu Taplaması Tarifi Hazırlanışı:
(Evde çortu yoksa lahanaları ince doğrayıp bol tuzladıktan sonra kapalı bir kavanozun içinde ve özellikle güneşte 1 hafta kadar bekletmeniz gerekmektedir) Çortu kaynar suya alınarak kaynatılır. Yoğurma kabına ince bulgur alınır içine çortunun haşlama suyundan koyarak ıslatılır. İçine yumurta ve un koyularak yoğurulur. Karışan harçtan misket büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Köfteler kaynar suda haşlanır. Üzerine de hafifçe bastırılır. Soğanlar piyazlık doğranır. İçine tuz ve sıvıyağ koyularak karamelize edilir. Servis kabına önce köfteler alınır. üzerine de karamelize soğan serilir. Çortu taplaması sıcak servis edilir.
''Nurselin Mutfağı Çortu Taplaması Tarifi - Çortu Taplaması Nasıl Yapılır?'' Bu yazı; 3 Aralık 2015 Perşembe tarihinde , kategorisine eklenmiş olup deded tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir yazıdır.

Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?