Nurselin Mutfağı PUF BÖREĞİ Tarifi - Puf Böreği Nasıl Yapılır?

Nurselin Mutfağı Puf Böreği Tarifi - Puf Böreği Nasıl Yapılır?
Nurselin mutfağı bugün Puf Böreği tarifine yer verildi. Puf Böreği tarifi, Puf Böreği malzemeleri, Puf Böreği yapılışı, Puf Böreği tarifi izle,

Puf Böreği Tarifi
Malzemeleri:
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kilo un
Su
İÇ HARCI İÇİN:
300 gram beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
HAMUR ARASINA SÜRMEK İÇİN:
Tereyağı
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ

Puf Böreği Tarifi Hazırlanışı:
2 yumurta sarısı, un, tuz ve oda sıcaklığındaki tereyağı bir araya getirilip karıştırılır. Suyu da hamur kıvama gelene kadar kontrollü olarak koyulur ve yoğurulur. Hamur ikiye bölünüp fazla inceltilmeden açılır. Üzerine tereyağı sürülüp rulo yapılır. Rulo bıçakla iki parmak kalınlığında dilimlenir ve yuvarlanır. Bezeler tabak büyüklünde açılır. İç harcı için maydanoz ve biberler ince kıyılır, ufalanmış peynirle karıştırılır. İçine peynirli harç koyulup yarım ay şeklinde kapatılır. Kenarlarına çatalla bastırılarak şekil verilir. Puf börekleri sıvıyağda kızartıldıktan sonra sıcak servis edilir.
''Nurselin Mutfağı PUF BÖREĞİ Tarifi - Puf Böreği Nasıl Yapılır?'' Bu yazı; 7 Aralık 2015 Pazartesi tarihinde , kategorisine eklenmiş olup deded tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir yazıdır.

Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?