
Peynirli Sulu Sarma Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı peynir suyu
1 kilo salamura yaprak
2,5 su bardağı orta boy bulgur
1 adet kuru soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım demet fesleğen
Yarım bağ taze soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Soğanlar yemeklik doğranarak sıvıyağda kavurulur. İçine peynir suyu koyulup kaynatılır. Kaynayınca bulgur eklenir ve şişene kadar pişirilir. Ardından soğumaya bırakılır. Dereotu, taze soğan, maydanoz, fesleğen, nane ince doğranır. Yeşilliklerin içine soğuyan bulgurlu harç dökülür. Zeytinyağı, karabiber, kuru nane eklenip karıştırılır. Bu harç salamura yapraklara sarılır. Sarmalar pişmeden servis edilir.
Nurselin Mutfağı Bugün Peynirli Sulu Sarma Tarifi izle
''Nurselin Mutfağı Bugün Peynirli Sulu Sarma Tarifi izle'' Bu yazı; 8 Aralık 2015 Salı tarihinde bugün, Nurselin mutfağı, Peynirli Sulu Sarma Tarifi kategorisine eklenmiş olup deded tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir yazıdır.
Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?